Overnachting in de Erg Chebbi woestijn bij Merzouga

Na het ontbijt vertrekken we uit Igoudmane richting Tinejdad, om daar de afslag naar Erfoud te nemen. Bij Erfoud gebruiken we de lunch (maison Boutchrafine), waarna we de weg vervolgen naar Merzouga, via Rissani. Rissani is de laatste stad voor de woestijn. De rotspartijen maken plaats voor zandvlaktes met enkele bosjes of palmbomen en hier en daar kuddes schapen en dromedarissen tegen.

Nog 35 km en dan zijn we bij de Erg Chebbi woestijn. Hier wacht onze dromedaris waarmee we ons naar onze bivak in de woestijn laten vervoeren.

Zittend op een hoge duin kun je de zonsondergang aanschouwen. Een magische ervaring. Het zand kent zachte glooien en harde lijnen. Het is het prachtig, de kleuren van schaduwen in het zand veranderen met de minuut – geel verandert in oranje en oranje verandert in roze. Na een diner overnacht je is een luxueuze tent, met bed, eigen douche en toilet en handdoeken.

De volgende ochtend mag je ook de zonsopgang niet missen. Wederom een magisch kleurenspel. Na het ontbijt stappen we weer op de dromedaris terug naar de auto. We rijden naar Rissani, waar we lekker kopje koffiedrinken via Msissi, Alnif, Ammar, Tinejdad terug naar Igoudmane.