Wie zijn wij

Andel is Nederlandse. Na haar studie Rechten is zij aan de slag gegaan als jurist op het gebied van gezondheidsrecht. In 2010 maakte zij voor het eerst de oversteek van Tarifa naar Tanger. Tijdens deze eerste ontmoeting met Marokko hebben het land en haar inwoners haar betoverd. Een jaar later kwam zij terug en maakte een rondreis van Marakech door de Hoge Atlas naar de woestijn bij Merzouga en terug. Een verblijf aan de Atlantische kust volgde een jaar later. Vervolgens heeft zij de Hoge Atlas doorkruist. Tijdens deze reizen heeft zij verschillende mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Zo heeft zij Lhoussaine leren kennen en samen met hem plannen gemaakt om op eigen wijze in het zuiden van Marokko trips te organiseren.

Andel en Lhousaine

Lhoussaine is Berber en geboren en getogen in een bergdorp Igoudmane, dat is gelegen in de regio Aghbalou N’Krdouss, in het zuiden van Marokko. Hij heeft gewerkt in hotel El Khorbat, gelegen in Ksar El Khorbat, ongeveer 40 km verwijderd van Igoudmane. Een Ksar is een versterkt dorp, gebouwd van leem in de negentiende eeuw. Tijdens een van haar reizen in Marokko, heeft Andel Lhoussaine daar leren kennen.

Lhoussaine is zeer gedreven en heeft zichzelf, in contacten met gasten in Ksar El Khorbath, Spaans geleerd. Hij spreekt daarnaast ook redelijk Engels en Frans. Tijdens zijn werk is hij vaak gevraagd voor de gasten van het hotel een dagtrips te verzorgen en ook rondleidingen te geven in de oude Ksar of de oase.

Hij kent de gewoonten en de gebruiken van de Berbers en de nomaden. Hij kan hierover enthousiast vertellen en je met de bewoners en hun cultuur in contact brengen. Hij is tijdens je verblijf in het zuiden van Marokko je begeleider en chauffeur.

Ons reisaanbod beperkt zich tot het zuiden van Marokko. Dit doen wij bewust omdat wij kleinschalig willen zijn en jullie willen laten kennismaken met het authentieke leven van de Berbers en nomaden in dat gebied.

 Foto_Wie zijn wij