Reis voorbeeld

Een week in Igoudman

Als je vliegt op Marrakech zijn er verschillende mogelijkheden om in Igoudmane te komen.

  1. Er is een hele goede rechtstreekse snelbusverbinding (CTM of Supratours) vanuit Marrakech (via Ouarzazate) naar Tinejdad. De prijs voor een busticket (enkel) is MAD 150 ( ongeveer € 15,00). Wij halen je dan op in Tinejdad bij het busstation.
  2. Het is ook mogelijk om met een binnenlandse vlucht van Marrakech naar Ouarzazate te vliegen (ticketprijs ongeveer € 30,00). Vanuit Ouarzazate kun je met de bus naar Tinejdad (MAD 75) en ook dan halen we je op in Tinejdad bij het busstation. Natuurlijk kunnen we je ook in Ouarzazate ophalen.
  3. Met een eigen huurauto.
  4. Een andere mogelijkheid is dat wij je met onze luxe Toyota 4×4 in Marrakech ophalen (vliegveld of hotel/riad). De transfer van Marrakech naar Igoudmane kost 175 euro, ongeacht het aantal personen (exclusief lunch, diner, overnachting onderweg en koffie/thee/(fris)drank).

Hieronder geven we graag een voorbeeld hoe een vakantie bij ons er uit kan zien.

In 3,5 uur vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Marrakech.

Als je in de namiddag of later aankomt in Marrakech, is handig om dan een nacht in een hotel of riad in Marrakech te overnachten, zoals bijv. Chambres d’Amis.

We delen de heenreis op in twee dagen, omdat er onderweg zoveel te zien is.

Dag 1: We gaan dan dwars door het Atlasgebergte over de pas Tichka (2300 m) met prachtige vergezichten en overweldigende natuur via Kasbah Telouet en Aït Ben Haddou (Unesco werelderfgoed) richting Ouarzazate. We kunnen overnachten in Ait Ben Haddou of we rijden nog even door naar Skoura dat in een prachtige oase ligt in de Dadesvallei.

Dag 2:  We rijden via de Dadesvallei met zijn oude kasba’s langs de weg. Op onze route naar Igoudmane liggen 2 bergkloven. De eerste is bij Boulman Dades. De tweede ligt bij Tinghir, Gorges Todra. Beide kloven zijn het zien waard.

In de namiddag arriveren we bij de familie van Lhoussaine.

Ontvangst en diner op het dakterras bij de gastenkamers of binnen als het daarvoor te koud is.

Dag 3: Rustig wakker worden. Na het ontbijt met Lhoussaine naar de palmerie. Lhoussaine legt uit hoe het ingenieuze waterdistributiesysteem werkt. In de palmerie  bewerken mannen en vrouwen het land, de vrouwen snijden voer voor het vee en dragen dat naar huis.

In de namiddag leidt Lhoussaine jullie rond in het oude gedeelte van Igoudmane. Dit deel van het dorp bestaat geheel uit oude lemen huizen.

Dag 4:  Op een zaterdag bezoeken we de grote souk in Goulmima. Het is een souk voor de bevolking uit de omtrek, toeristen komen hier niet. Via het prachtig gevarieerde landschap en de kleine dorpjes Tadighoust, Amellagou en Assoul arriveren wij in Tidrine waar wij lunchen bij de zus van Lhoussaine. Hier krijgen jullie een goede indruk hoe het merendeel van de Berbers leven. Via Tamtatouch, de Gorges Todra en de oude handelsroute rijden we terug naar Igoudmane.

Hiking: Het is ook mogelijk om net zoals de bevolking lopend vanuit Igoudmane naar Tidrine te gaan.

Dag 5: Vandaag kook workshop. Lhoussaine je hoe je een tajine maakt. Je eigen bereide tajine is jouw lunch!

In de middag rijden we naar onze authentieke nomadentent, waarin max. 6 personen kunnen slapen. De tent staat vlak bij ( 300 meter) een nomadenfamilie.

’s Avonds bereiden wij een heerlijke maaltijd terwijl jullie, weg van de bewoonde wereld, genieten van de prachtige sterrenhemel.

Dag 6: De volgende ochtend eten we het brood dat onze buren voor ons hebben gebakken. Overdag kun je met de nomaden de bergen intrekken om de geiten en de schapen te hoeden, of lhoussaine neemt je mee om te hiken.

Dag 7: Terug naar Marrakech. Ofwel naar het vliegveld of naar een riad, als je nog een paar dagen in Marrakech wilt blijven (dat kan natuurlijk ook aan de voorkant van de reis). Als je nog een paar dagen naar zee zou willen, kunnen we jullie bijvoorbeeld ook naar Essaouira brengen.

Bovenstaande is een voorbeeld. Wij stellen samen met jou een programma op met een passende prijsopgave.


Deze voorbeeldreis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).