Reis van Rosita en Charlotte

Foto van reisverslag van Rosita en Charlotte
Reis van Rosita en Charlotte, oktober 2018.

De reis die Andel voor ons op maat had samengesteld was tiptop geregeld. Het was allemaal prachtig en het heeft ons aan niets ontbroken. Vanuit Marrakesh reden we met Andel en Lhoussaine in twee dagen naar Igoudmane, dwars door het Atlasgebergte met onderweg adembenemende vergezichten en een overnachting in een oase met zwembad. Absolute hoogtepunten daarna waren het verblijf bij de berberfamilie van Lhoussaine, de ontmoeting met nomaden en de wandeling door de rivierbedding. 

De familie van Lhoussaine woont met meerdere generaties in een ommuurd complex van gebouwen. We werden hartelijk ontvangen met thee, brood, dadels en olijven. Het leven van de familie trekt daar aan je voorbij en je kunt eraan deelnemen of gewoon een beetje kijken hoe de tajine wordt gemaakt, de was gedaan, de dieren worden verzorgd. Je waant je in een ander tijdperk en er daalt een heerlijke rust op je neer.

Onderweg zie je vaak kuddes dromedarissen, geiten en/of schapen. Die zijn in het bezit van nomaden die doorgaans nog in tenten leven. Op een middag zijn we naar zo’n tent toe gegaan. We mochten rondkijken en foto’s maken en kregen thee. Het was een lesje in nederigheid. Hoe die mensen met bijna niks hun simpele leven leiden en daar tevreden mee (lijken te) zijn, dan ga je wel nadenken over onze eigen levensstijl.

Daarnaast was de wandeling door de grotendeels droge rivierbedding een belevenis. We liepen urenlang door een kloof met prachtige rotsformaties. Onderweg maakte Lhoussaine een vuurtje voor theewater waarna we uitgebreid hebben gepicknickt langs een snelstromende beek. Er kwamen maar weinig mensen op ons pad: een geitenhoeder, een teler van granaatappels, een paar vrouwen op een maïsveld.

Kortom, een heerlijke, prima verzorgde, onvergetelijke reis!

Charlotte

Andel & Lhoussaine zijn 2 warme en zorgzame personen met wie ik met plezier de tijd doorgebracht heb. Wil je een relaxte vakantie dan kan dat bij Andel en Lhoussaine. Zij bieden je datgene wat je wilt. De vakantie was goed verzorgd.

Rosita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *