Onze gasten via Heritage Travel

Eind april, 28, 29 en 30 april 2017 zijn twee gasten (Frans en Petra) geweest die ons hebben geboekt via Heritage Travel, een reisbureau in Amsterdam dat gespecialiseerd is in reizen naar Marokko en India. Een paar dagen ervoor waren zij met het vliegtuig in Fez aangekomen. In Fez zijn zij met een huurauto aan hun reis door Marokko begonnen die drie weken zou duren en zou eindigen in Marrakech. Onze B&B in Igoudmane was ook een van hun bestemmingen.

Op 28 april arriveerden zij in de namiddag in Igoudmane. Na de kennismaking met de familie en het opfrissen op hun kamer heeft Lhoussaine het avondeten verzorgd en met een koud biertje en een glas gris (soort rose) erbij was het een gezellige avond. Al pratend kwamen wij erachter dat Frans en ik dezelfde werkgever hebben gehad. En dan tref je elkaar weer in Igoudmane.

De volgende dag was een dagtrip gepland. De avond ervoor hadden Frans en Petra aangegeven graag iets sportiefs te willen doen. Lhoussaine is met hen in de ochtend via een mooie omweg naar de palmerie gelopen met een wandeling door de rivierbedding die achter ons huis ligt.  Na de lunch thuis zijn ze met Lhoussaine naar het oude gedeelte van Igoudmane gelopen en vandaar verder door naar de waterbron van Aghballou. Daar stond ik hen op te wachten met alle benodigdheden voor het maken van thee en koffie. Vanaf onze picknick plek hadden we een mooi uitzicht. Ook de terugweg wilden ze lopend afleggen ondanks de mogelijkheid om met mij in de auto terug te rijden naar de B&B.

Het avondeten bestond uit couscous met als voorafje de overheerlijke courgettesoep van Lhoussaine.

De volgende dag zijn onze gasten weer vertrokken met op het programma de Gorges Todra en Dades. Frans en Petra hebben laten weten het bij ons naar hun zin te hebben gehad; een mooie plek waar je, naast de dagtrips, ook tot rust komt en ‘Lhoussaine als gids is top’.  Frans en Petra hebben ons het advies gegeven om hun dagtrip, de wandeling in en rond Igoudmane en ook nog andere wandelroutes in het programma op te nemen. Dat gaan we ook zeker doen!